Dr. Michael Laitman

A könyvek hordozzák az igazság fényét

Soha, senki nem fedezte fel Baal HaSulam előtt, a másokra irányuló szeretet valódi jelentését. Ez az elképzelés, nagyon gyakran felbukkan minden elképzelhető forrásban, több, nagyszerű könyvben, és egyéb remekművekben, amelyek dicsőítik a másokra irányuló szeretetet, a testvéri szeretetet, a barátok között lévő szeretetet, és az önfeladás igényét. Ki nem beszélt erről? Minden politikus, aki azt akarta, hogy megválasszák, arról beszél, mennyire szeret mindenkit. Minden tolvaj azt gondolja, hogy ő az igazság harcosa.

Baal HaSulam megállapított egy feltételt az igazság megállapítására, mindent egy helyes skálához mért, és olyan elemzésekre alapozott mindent, amely által nem lehet tévedni. Amikor olvassuk az ő megfogalmazásait, biztosak lehetünk, hogy nem tartható fenn az előző látásmódunk. Valaki vagy becsukja a szemét, és megpróbál mindent elfelejteni, amiről Baal HaSulam beszél, és valamilyen módon folytatja az életét, mint ezt megelőzően, az ego bestiális létét, vagy pedig változtat mindezen.

Megalkotta a teljes módszerét az osztályzásnak, egyszerűen lehetetlen ellenállni a felfedezéseinek. A cikkei elolvasása után, azt érzi mindenki, hogy muszáj mindent megérteni, az utolsó szóig. Olyan módon ír, hogy még valaki már ismeri is a teljes anyagot, újra és újra olvassa, megvizsgálva azt minden felől, nagyon részletesen elemezve, és csak ezen a módon fogja a végén elérni a teljes kép megértését.

Az ember képtelen csak egy kis részt olvasni és aztán hátradőlni, azt érezve, hogy mindent ért. A megértés csak az olvasás, majd az újraolvasás által jön el, az elejétől a végéig, majd a végétől az elejéig. Csak a többszöri teljes áttekintés után lesz valaki képes a teljes koncepciót megérteni és analizálnia önmagát ez alapján. Akkor már nem lesz képes elmenekülni többé.

Aki nem tanulmányozza Baal HaSulam munkáit, általában azt gondolja, hogy ő egy teljesen igaz ember, és nincs mit kérni, és nincs mit megbánni vele kapcsolatban. Csak amikor valaki elkezd tanulni Baal HaSulam módszere alapján, akkor kezdi el megérteni, mennyire ellentétes az adakozás minőségével, mennyire törött, és hogy a Tóra azért lett megírva, mert csak a benne lévő Fény az, ami megújíthat minket.

Ha olvassuk Baal HaSulam írásait, annak érdekében, hogy tisztázhassuk a gonosz hajlamunkat ezek által, és így magunkra vonjuk a Reformáló Fényt, amely működni kezd rajtunk, és segít előre haladni, a Teremtő tervével összhangban: „Én teremtettem a gonosz hajlamot, és a Tórát, mint fűszert.” Mi betljesítjük mindezen állapotokat, Baal HaSulam munkáinak köszönhetően.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,119 seconds.